SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

CONTRA LA FAM

La fam afecta en l’actualitat a més de mil milions de persones en el món. La mercantilització dels aliments ha generat una especulació a la cadena alimentaria que condemna tant als petits i mitjans productors com als consumidors.

La comunitat internacional ha advertit que la situació s’agreujarà dramàticament si no es prenen mesures urgents.

Davant d’aquesta situació l’Eix Social treballa amb col•lectius i moviments socials per defensar el dret a una alimentació adient i a la sobirania alimentària com autèntics drets fonamentals.

Desenvolupem el projecte TUPPER SOLIDARI, consistent en la recollida de l’excedent d’àpats preparats i productes de primera necessitat de les empreses de restauració i alimentació del territori i la seva posterior distribució, en favor de la inclusió social, entre aquelles persones o famílies que per les seves característiques necessiten subministraments externs, garantint una alimentació bàsica. D’aquesta manera, es garanteix la recuperació de productes bàsics, disminuint el seu malbaratament i incrementant el seu consum per part dels col•lectius amb més necessitats socioeconòmiques.